ALEXEI BELOUSOV

Alexei Belousov rođen je 1970. godine. Studirao je gitaru i dirigovanje na Muzičkom koledžu u Samari (profesor Alexander Matyaev), a zatim i na Chelyabinsk State Institute of Art and Culture gde je njegov profesor bio svetski priznati gitarista i kompozitor Victor Kozlov. Po dolasku u Jerusalim, 1991. godine, njegov profesor na Jerusalem Rubin Academy of Music and Dance bio je Chaim Assulin.

Kao solista i sa različitim kamernim ansamblima nastupao je u Izraelu, Nemačkoj, Rusiji, Bugarskoj i Italiji uz pozitivnu reakciju kritike i publike. Snimio je veliki broj CD-a za radio i televiziju Izraela i Rusije.

1997. godine bio je gost Secondo Convegno Italiano di Chitarra, a svake godine, počev od 1999, učesnik je festivala Classical Music Gems u Jerusalimu.

Alexei je izabran za stalnog solistu Jerusalem Festival Orchestra i stalan je gost jerusalimskog Golden Strings kvarteta.

2004. godine postao je lureat internacionalnog takmičenja u Bugarskoj Hopes, Talents and Masters, 2005. godine osnovao je ansambl Arton, a od 2006. godine je umetnički direktor internacionalnog festivala i takmičenja za klasičnu gitaru Guitar Gems.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[home]